Технологія зворотного осмосу
Фільтри для води на основі зворотного осмосу є найбільш ефективним та сучасним способом очищення води в домашніх умовах.
Ця технологія ґрунтується на явищі осмосу, що широко зустрічається в природі. Саме завдяки осмотичним процесам рослини отримують воду та мінеральні компоненти із ґрунту, а процес зворотного осмосу дозволяє очистити воду від мінеральних та органічних домішок за допомогою спеціальної полімерної мембрани, створеної за аналогією з клітинною мембраною рослин.Центральним елементом системи є мембранний елемент, що забезпечує затримання до 99,8% всіх домішок, що містяться у воді, включаючи бактерії та віруси. Молекули води під тиском водопровідної мережі вільно проникають через цю мембрану, яка при цьому залишається практично непроникною для більшості розчинених у воді солей, органічних речовин, мікроорганізмів та колоїдів.
Зворотно-осмотична напівпроникна мембрана являє собою композитний полімер нерівномірної щільності. Цей полімер утворений із двох шарів, нерозривно з'єднаних між собою. Пори мембрани, розмір яких не перевищує 0,0001 мікрона, такі малі, що пропускають через себе лише молекули води (для довідки, маса однієї молекули води становить 18 атомних одиниць). Велика частина розчинених солей та органічних речовин з молекулярною масою понад 100 атомних одиниць повністю видаляється, а з меншою - може проникати через мембрану тільки в незначних кількостях. Великий розмір вірусів та бактерій виключає ймовірність їх проникнення через мембрану. Так, для порівняння, діаметр отворів мембрани в 200 разів менший за розмір вірусів і в 4000 разів розміру бактерій. У той же час мембрана пропускає розчинені у воді кисень та інші гази, що визначають її смак.
Вхідна вода, для запобігання сильному зносу мембрани, проходить через 3 картриджа попереднього очищення і надходить на обратноосмотическую мембрану, після якої очищена вода накопичується у спеціальному баку. Вода на виході з бака проходить ще одну стадію фільтрації, за допомогою якої видаляються залишкові запахи та присмаки. Вода, що пройшла таку очистку, має чудові смакові якості і за своїм складом визнана найбезпечнішою. Завдяки системі "зворотний осмос", з води видаляються такі шкідливі речовини як магній, ртуть, нітрати, нітрити, стронцій, миш'як, азбест, фтор, свинець, сульфати, залізо, хлор і т.д. ., всі бактерії та віруси.